De Eindhovense Klusbus

Met ‘De Eindhovense Klusbus’ hebben we al 6832 huishoudens gratis van energiebesparende maatregelen voorzien. ⚡ 

De Eindhovense Klusbus 

Alle gemeentes ontvangen van het Rijk middelen voor bestrijding van energiearmoede. Gemeente Eindhoven en de vier woningcorporaties hebben de handen ineengeslagen om de middelen concreet te benutten. Een van de manieren is de Eindhovense Klusbus. De Klusbus brengt gratis kleine energiebesparende maatregelen aan bij bewoners van geselecteerde buurten. Gekozen is voor de 20 buurten met het hoogste percentage energiearmoede. In deze buurten kan iedereen met zelfstandige woonruimte -huur én koop- en een eigen postcode meedoen.  

Ambitie 

Het doel is om in de periode december 2022 – april 2024 bij 14.000 adressen kleine energiebesparende maatregelen te treffen. Denk aan: naad- en kierdichting, tochtwering, radiatorfolie, waterbesparende douchekop of ledlampen. 

Stap voor stap: zó werkt onze mensgerichte aanpak 

De Eindhovense Klusbus wordt mogelijk gemaakt door het Duurzaamheidspact.  
Een samenwerking tussen de gemeente Eindhoven, het Platform Eindhovense Klantenraden (PEK) en de Eindhovense woningcorporaties ‘thuis, Wooninc., Trudo en Woonbedrijf. In samenwerking met aannemersbedrijven Caspar de Haan, Van der Meijs en van Asperdt en de mensgerichte aanpak van ontwerpend onderzoeksbureau Cocosmos. 

Some More Cool Projects